3. okt. 2013

Sjokoladefondant

I går snakket vi om sjokoladefondant på jobben, 
og jeg kjente at DET hadde passet meg utmerket til dessert ;)
50 g mørk sjokolade i biter
50 g smør
2 egg 
1/2 dl sukker
1/2 dl hvetemel
litt smelta smør til pensling av formene
litt kakaopulver til å drysse i formene
 Start med å smelte smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett biter av sjokolade.
Rør til sjokoladen er helt smeltet. 
Pisk lett sammen egg og sukker før du tilsetter den smeltede sjokoladeblandingen.
 Pisk videre på høyt tempo og sikt inn melet. Melet rører du forsiktig inn.
 Pensle smeltet smør i ildfaste små former og sikt over litt kakao på kantene
 Hell røren i 3/4 av skålen og sett i forvarmet ovn på 220 grader i 8- 10 minutter på nederste rille.
 La fondanten stå å hvile i 10- 15 minutter før du vender den ut av skålen og anretter den på fat.
Skjær et snitt i midten så den varme sjokoladen renner ut.
Nydelig! 
Server gjerne med bær, is eller pisket fløte.

2 kommentarer: