6. nov. 2013

Sjokokjeks toppet med smeltet sjokolade og marshmallows

115 g usaltet smør
350 g hakket kokesjokolade
3, 75 dl hvetemel
1/4 ts salt
0,6 dl kakao
1 1/2 ts bakepulver
1, 6 dl brunt sukker
3 romtempererte egg
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
Biter av sjokolade og marshmallows til topping
Smelt sammen sjokolade og smør over vannbad. Avkjøles i ca et kvarter.
Rør sammen mel, salt, kakao og bakepulver...
... visp sammen brunt sukker, egg og vaniljeekstrakt (bruk gjerne elektrisk visp og kjør i 2 minutter)
Bland inn det tørre i eggeblandingen og ha i den smeltede sjokoladen.
Sett røren i kjøleskapet i ca en time.
Nå kan du forme flate kjeks som du legger på bakepapir på stekeplaten.
Beregn litt avstand siden dem flyter litt utover. 
Stek dem i 12 minutter på 160 grader. Avkjøles.
Server kjeksene som de er, eller gå videre til neste steg som bare ble helt himmelsk!
Legg en bit sjokolade på toppen av kjeksen.
Del en stor marshmallows og legg den ene delen oppå sjokoladebiten.
Dette skal nå smeltes i 3- 4 minutter i ovnen på ca 200 grader
Følg godt med, for fargen på marshmallowsen kommer fort..
Jeg syns dette ble perfekt!
Og se bare her, alt smelter sammen til en hel herlighet! :)
Virkelig noe jeg satte pris på dette ja! ;)

8 kommentarer:

  1. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Magne!
      Så morsomt da, tusen takk for det!
      Ha en fortsatt fin søndag.
      Mvh Monica.

      Slett
  2. Prøvde ut oppskriften I kveld til syforeningens kafeslaberas. Kjempesukse! Serverte de med pavlovakrem (50/50 vanlig krem og vaniljekrem) og hermetiske pærer. Kjeksene ble fantastisk gode :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anonym :)
      Så godt å høre! :)
      Hørtes kjempegodt ut med pavlovakrem og pærer!
      Håper dere hadde en herlig kveld.
      Mvh Monica

      Slett
  3. nam nam...ser utrolig godt ut. Det skal definitivt prøves.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt nydelig godt, lykke til med baking! ;)
      Monica

      Slett
  4. Hei.

    Kan jeg lage kjeksene et par daga i forveien og så gjøre prosessen med sjokolade og marsmellows den dagen jeg skal servere dei?

    SvarSlett
  5. Hei Ann- Jali.
    Ja, det kan du absolutt gjøre, oppbevar kjeksene i en tett boks. :)
    Kos deg med deilige kjeks!

    Mvh Monica.

    SvarSlett