8. juni 2013

Sjokoladekake fylt med hvit sjokolade

Kakebunn
5 egg
6 1/2 dl sukker
3 1/2 dl melk
300 g smeltet smør
6 1/2 dl mel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 ss bakekakao

Fyll
200 g hvit sjokolade
200 g romtemperert smør
2 egg
160 g melis

Ganache (glasur)
1 1/2 dl fløte
200 g kokesjokolade
1 ss Cognac om du ønsker (Denne er ikke nødvendig)
Noen dager i forveien har jeg laget ferdig pynt som skal være på.
Denne har jeg laget av sukkerpasta/ fondant, og syns den er best å bruke når den har fått tørket et par dager. Fremgangsmåte for å lage disse rosene, finner du her.
Denne "krøllete" formen er også laget av sukkerpasta/ fondant, og ble laget et par dager før bruk, sånn at den tørker og formen holder seg uten at den ramler sammen. Har helt enkelt laget en tynn pølse og snurret den fint rundt en plastpinne. Når den er tørr er det bare å dra pinnen forsiktig ut.
Så til selve kakebunnen: Rør egg og sukker til eggedosis.
Sikt inn mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao vekselvis med smeltet smør og melk.
Røren skal være helt glatt og fin. Legg bakepapir i bunnen på en rund form, (25 cm) og smør kantene med litt smeltet smør. Kaken skal stekes i ca 60 minutter på 180 grader midt i ovnen.
(stikk en kakepinne inn for å kontrollere om den er ferdigstekt)
Avkjøl kaken helt før du deler den i tre deler.
Nå skal vi lage fyll: Visp først smøret i kjøkkenmaskinen til det blir hvitt og helt mykt.
Del sjokoladen i biter og smelt over vannbad (vannet skal ikke berøre bollen). La den så avkjøles litt.
Pisk så egg og melis en god stund så det blir en luftig røre.
Ha i den smeltede sjokoladen i eggedosisen. Rør godt.
Ha så i smøret og pisk kjapt sammen til en jevn krem.
Avkjøl kremen helt i kjøleskapet før du monterer kaken.
Nå er kaken delt i tre, og her har jeg lagt den hvite sjokoladekremen mellom lagene.
Lag ganache: Varm opp fløten i en kjele og tilsett sjokoladebiter.
Rør til sjokoladen smelter helt og avkjøl en stund. Den skal være litt tykk før du har den på kaken.
Dekk hele kaken med ganache.
Pynt kaken som ønsket.
Her har jeg brukt myke sølvkuler og den hjemmelagede pynten av sukkerpasta/ fondant.
Håper det smaker!
 En litt annen versjon av pynt
Roser <3

10 kommentarer:

  1. Skikkelig fin :) God søndag!

    SvarSlett
  2. Tusen takk Nina :) Håper du har hatt en herlig dag :)

    SvarSlett
  3. Hei!
    Takk for oppskrift!
    Eg tenkte å bake denne imorgon, men ser i oppskrifta på kakebunnen at det fyrst står 6 1/2 dl sukker, før det på neste linje står 3 1/2 dl sukker. Eg blei litt forvirra:p Kva er riktig?

    SvarSlett
  4. Hei Ane!
    Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom, her har det gått litt fort på tastaturet ;) Det skulle jo stå melk og ikke sukker bak 3 1/2 dl ;) Ikke rart du ble forvirra!
    Kos deg med baking av nydelig kake!
    Mvh Monica.

    SvarSlett
  5. hjemmelagede pynten av sukkerpasta/ fondant. Hvor finner vi oppskriften
    Mvh
    Marianne

    SvarSlett
  6. Hei Marianne!
    Jeg har fremgangsmåten på hvordan man lager rosene her på denne linken: http://monicasmat.blogspot.no/2013/04/roser-av-sukkerpasta.html. Sukkerpastaen hadde jeg kjøpt ferdig på Panduro, men du er kanskje ute etter oppskriften på å lage sukkerpastaen/ fondanten selv?

    SvarSlett
  7. Hei!går det ann å lage fyllet for så og la det stå i kjøleskapet i ca 3 timer??

    SvarSlett
  8. Hei Anette! :)
    Jeg har ikke prøvd dette selv, men kan ikke helt se en grunn for at det ikke skulle gå bra
    Lykke til med baking av herlig kake!
    Mvh Monica

    SvarSlett
  9. Beste sjokoladekaken jeg har smakt! :-D gikk kjempefintbå la det stå i kjøleskapet :)

    SvarSlett
  10. Så koselig å høre, Anette! Den er jo bare supergod! <3
    Monica

    SvarSlett