Her må du ikke la deg skremme av lang liste med ingredienser, det er slettes ikke så ille som det ser ut.
Og det er veldig verdt det! Nydelig!
(4- 5 personer)
Honningmarinerte koteletter
4 ss olivenolje
2 ss honning
2 ts persille
2 ss sennep
1 ss sitronsaft
beregn ca 2 koteletter til hver voksen person, så har du ihvertfall nok :)
Fylte auberginer
4 auberginer
2 hakket gul løk
3 fedd finhakket hvitløk
6 plommetomater (Skrap ut den bløte innmaten) i biter
1/4 ts kanel
3/4 dl olivenolje
ca en neve hakket persille
1/4 ts sukker
12 poteter i tynne skiver
4 dl matfløte
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
2 fedd finhakket hvitløk
2 dl revet ost
Start med å legge kotelettene i en pose sammen med ingrediensene til marinade.
La de ligge i minst 2 timer i kjøleskapet.
Del auberginene på langs, skjær et dypt snitt på midten, men pass på så du ikke skjærer hull i skallet.Hell en god del olje i snittet og pensle på toppen. Bak dem i ovnen på 180 grader i en halv time ca.
Lag fløtepotet: Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en kjele sammen med hvitløk og matfløte, kok opp. La det småkoke i ca 15 minutter til potetene er møre og fløten er tykk.
Tilsett salt, pepper og muskatnøtt. Ha alt i en smurt ildfast form og stek i ovnen på 200 grader til osten er gyllen på toppen.
Stek løk og hvitløk i stekepannen i olje til løken har blitt myk. Tilsett kanel og la det frese et par minutter til.
Skrap ut kjøttet fra de bakte auberginene. Ta vare på skallet og hold det helt, så det ikke blir ødelagt.
Skjær auberginekjøttet i biter og legg det sammen med løken i stekepannen.
Tilsett også biter av tomat og hakket persille, sukker, salt og pepper. Rør godt.
Stek koteletter: Brun kotelettene på begge sider på høy temperatur i smør. Ha på salt og pepper.Legg på lokk og ta stekepannen av platen. La kotelettene stekes på ettervarmen i 5 minutter.
Fyll aubergineskallene med løk/- tomatblandingen.
Drypp litt olje over og sett dem inn i ovnen igjen i ca 5 minutter.
Anrett med fløtepotet, fylte auberginer og koteletter.
Ha gjerne en dressing eller god saus til om du vil.
God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar