400 g filet av hyse uten skinn og bein
3- 4 ss soltørket tomat i olje
2- 3 gulrøtter i skiver
1/2 purre i skiver
1 blomkål delt i små buketter
1 grønn paprika i biter
fersk timian
1 pk bacon i skiver
havsalt og pepper
litt saft fra en sitron
olivenolje
Legg fisken på en ildfast form, krydre med salt og pepper.Fordel soltørket tomat, purre og timian på toppen, og drypp over med litt saft fra en sitron.
Topp fisken med skiver av bacon.
Skiver og biter av grønnsaker legger du rundt fisken og strør på godt med havsalt.
Drypp over med olivenolje til slutt.
Legg aluminiumsfolie over formen og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter
Her serverte jeg sammen med risotto, men du kan også velge ris eller poteter om du vil.
Bon apetit :)
Nei, det ser ikke godt ut... Faktisk ser det litt......."Øst-europeisk" ut, billig og mange kalorier... Men jeg betviler ikke at det nok smaker veldig bra!
SvarSlettHei Anonym ;)
SvarSlettHehe, nei det kommer nok an på øyet som ser kanskje. Og ingen har påstått at denne siden er gourmet mat eller at det bare skal bestå av dyr og sunn mat. Jeg er opptatt av å inspirere andre til å lage mat, og til å gi andre tips. Og er det noe galt med mat som ser "øst- europeisk" ut forresten? hehe. Men dette er jo slettes ikke den mest usunne maten vil jeg si, og dessuten smakte den veldig godt både for liten og stor :)
Ha en fortsatt fin kveld!
Mvh Monica :)
Vil bare si at jeg prøvde denne oppskriften idag og den gikk rett hjem hos gubben i huset som sier han ikke liker fisk en gang! Var veldig godt med bacon til fisk, dette må jeg lage igjen!
SvarSlettTil Anonym over: Her var det vel ikke mange kalorier? Du må ikke helle på hele flaska med olivenolje da, hehe. Synes denne så kjempesunn og deilig ut jeg, skal prøve denne imorgen! Klem
SvarSlettSå hyggelig å høre Julie :) Det meste blir jo litt mer mannlig med bacon på topp ;) Jeg er personlig veldig glad i bacon, så skulle gjerne spist det til det meste!
SvarSlettKjære Cathrine Dahle: Kos deg masse med nydelig middag i morgen!
Ha en fin kveld :)
Klem fra Monica.
Neida, men jeg klikket på en link der det sto noe slikt som "både ser godt ut og smaker godt" (eller noe i den duren), og er så lei av flåsete og oppblåste titler for å få klikk, derav min kommentar. At det smaker godt betviler jeg derimot ikke, det jeg leser "lukter" godt! Sier heller ikke at "øst-europeisk" er dårlig, kål i kraft kan være godt, kommer faktisk litt an på setting og drikke. Er vel minst like vanskelig å få en godt kokt bacalao til å se bra ut på bilder...
SvarSlettKonklusjon: Jeg rakker ikke ned på siden eller maten din, mer "klikk-horingen" i leddet før deg.
Nei, nei, nei, sier ikke -denne- er "billig og mange kalorier", jeg sier at fôr for arbeidsfolk, slik vi spiste på gårdene for å kunne holde ut hardt arbeide i det daglige, -den- maten er/var (og må/måtte være) billig og kaloririk.
SvarSlettHehe, min tittel på mitt innlegg er "Hyse med ovnsbakte grønnsaker og bacon" :) sol.no valgte sin overskrift helt selv :) Men uansett, veldig gøy med mange besøkende! :)
SvarSlett