29. sep. 2013

Sitroncupcakes med marengstopp

Cupcakes (ca 24 stk)
5 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
ca 2 dl melk
4 eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl sukker
finrevet skall fra 1- 2 sitroner
120 g romtemperert smør

Marengstopping
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
Bland sukker og sitronskall godt sammen. Tilsett mykt smør og miks dette sammen i ca 3 minutter så det blir en luftig masse. Bland inn resten av ingrediensene og visp så det blir en jevn røre.
Fyll muffinsformer ca 3/4 fulle. Stekes i midten av ovnen på 180 grader i ca 15 min.
Avkjøles på rist med håndkle over.
Lag marengstopping: Visp eggehviter på ganske høyt tempo i kjøkkenmaskin. Når det begynner å skumme, tilsetter du vaniljeekstrakt og litt og litt sukker. Bruk god tid på dette. Det tar en stund før marengsen er så tykk og stiv som den skal være. (Du skal kunne snu bollen på hodet uten at den rører seg)
Jeg tilsatte også litt gul pastafarge. Sprøyt marengs på avkjølte muffins.
Her brukte jeg også en gassbrenner på toppingen.
Se så fint! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar