28. juni 2013

Thailandske fiskekaker med soyadip

(4 porsjoner)
300 g torskefilet uten skinn og bein
300 g laksefilet uten skinn og bein
2- 3 ts rød karripasta
1/ 2 ts finhakket rød chili
1/ 2 ss raspet fersk ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
1/ 2 dl frisk, hakket koriander
1/ 2 dl hakket vårløk
saften fra 1 lime
1 ts sesamolje
2 ss maisenna
1/ 2 ss brunt sukker

Dipsaus
saft og skall fra 2 lime
1/2 ts finhakket rød chili
1 ss finhakket vårløk
2 ss sweet chilisaus
1 dl soyasaus
1 ts fish sauce
litt sukker
Mal fisken og bland sammen så det blir en jevn masse.
 
Tilsett ingefær, chili, vårløk, hvitløk, koriander, saften fra lime, sesamolje,
 maisenna, karripasta og brunt sukker.
 
 Bland godt sammen og sett i kjøleskapet litt før du former fiskekakene.
Ta litt vann på hendene når du skal lage fiskekakene, 
dette gjør at det blir lettere og de vil holde sammen bedre.
 
 Klar for steking!
Stek på begge sider i smør i stekepannen på middels varme.
Lag dipsaus: Bland alle ingrediensene i en skål
Server thailandske fiskekaker med ris, salat, dipsaus eller med sweet chilisaus om du vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar