60 g romtemperert smør
2 1/2 dl hvetemel
1 dl melis
100 g original kesam
Fyll
8- 9 plommer delt i to og steinen fjernet
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 dl matfløte
Tilsett melis og kesam og rør dette sammen til en fin og glatt deig.
Legg de halve plommene så de dekker så å si hele bunnen, strø over med litt sukker.
Serveres helst lunken med vaniljesaus eller vaniljeis.
Klem ut deigen i en smurt paiform og prikk den med en gaffel. Bunnen skal nå stekes i 10 minutter.
Avkjøles.Legg de halve plommene så de dekker så å si hele bunnen, strø over med litt sukker.
Visp sammen sukker, egg, matfløte og vaniljesukker og hell dette på bunnen.
Senk varmen i ovnen til 180 grader og stek paien med fyll i 45 minutter.Serveres helst lunken med vaniljesaus eller vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar