26. mai 2013

Lun pai med plommer

Paibunn
60 g romtemperert smør
2 1/2 dl hvetemel
1 dl melis
100 g original kesam

Fyll
8- 9 plommer delt i to og steinen fjernet
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 dl matfløte
2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 200 grader.
Smuldre sammen mel og romtemperert smør. 
Tilsett melis og kesam og rør dette sammen til en fin og glatt deig.
Klem ut deigen i en smurt paiform og prikk den med en gaffel. Bunnen skal nå stekes i 10 minutter.
Avkjøles.
 Legg de halve plommene så de dekker så å si hele bunnen, strø over med litt sukker.
Visp sammen sukker, egg, matfløte og vaniljesukker og hell dette på bunnen.
 Senk varmen i ovnen til 180 grader og stek paien med fyll i 45 minutter.
 Serveres helst lunken med vaniljesaus eller vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar