3 dl lunkent vann
25 g tørrgjær
2 ss olje
1/2 ts salt
ca 500 g hvetemel
Tomatsaus
3 ss olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
2 bokser hermetiske tomater
1/2 ts salt
1- 2 ts tørket oregano
1/2 ts finhakket chili
Pizzafyll
ca 300 g chorizo i skiver
1 gul løk i ringer
ca 20 cherrytomater delt i to
ca 250 g revet mozzarella
3- 4 ss finhakket purreløk
oregano
strø over med ruccola salat etter steking
Bland alle ingrediensene til pizzadeigen, og elt den godt sammen før du setter den,
med plast over bollen, til heving i ca 30 minutter.
Mens bunnen hever, setter du på tomatsaus til koking: Fres hvitløk i noen sekunder i oljen før du tilsetter tomater, salt, oregano og finhakket chili. Sausen skal koke på lav til middels varme i ca 30 minutter.
Rør i sausen med jevne mellomrom
Bak ut pizzadeigen på et bakepapir på stekeplate og la den heve seg litt igjen i ca 15 minutter.
Fyll bunnen tomatsausen, ha deretter på mozzarella først før du har på chorizo, purreløk, tomater og løk. Strø over godt med oregano til slutt.
Pizzaen stekes på 240 grader i 10- 12 minutter.
Dryss over ruccola ved servering, og ha en skål med rømmedressing ved siden av.
Dette er herved nå en av mine favoritter :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar