19. juni 2012

Sitronfromasjkake

Mandelbunn
4 eggehviter
150 g mandler
150 g melis
Fromasj
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 stor sitron
5 plater gelatin
3 dl kremfløte
 Visp eggehviten helt stiv. Tilsett melis og mandler. 
Bland dette godt og ha det i en kakeform med bakepapir i bunnen.
 Stek bunnen nederst i ovnen på 170 grader i ca 35 min. Avkjøl den helt i formen.
Ta kaken ut av formen, ta vekk bakepapiret under og legg bunnen på et kakefat.
Sett så kakeringen rundt kaken på fatet.
 Legg gelatin i kaldt vann i ca 10 min. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Rør inn skall av sitronen. 
 Press saften av sitronen i en skål (ca 1 dl) og sil vekk fruktkjøtt og steiner. 
Varm opp sitronsaften i en kjele, ta kjelen vekk fra platen og rør så ut gelatinen i den varme saften.
Avkjøl litt og rør dette inn i eggedosisen.
 Pisk fløten helt stiv og rør dette inn. Bland veldig godt så det ikke blir hvite kremklumper i kaken.
Hell fromasjen over bunnen og sett kaken i kjøleskapet i minimum 4 timer.
 Skjær forsiktig langs kanten for å løsne kakeringen. Pynt kaken etter ønske, f eks sprøytet krem, sukkerblomster, sølvkuler eller hva du enn vil bruke
Frisk sommerkake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar