Bunn
35 g mel
25 g maisenna
4 store egg
1 eggeplomme
115 g sukker + 1 ss sukker
1 ts sitron
Sitron fyll
225 g kremost
100 g sukker
1 romstemperert egg
2 romstempererte eggeplommer
25 g sitronsaft
1/8 ts salt
365 g creme fraiche
Topping
Sitronkrem/ Lemon Curd:
saften av 2 sitroner
revet skall av 1 sitron
saften av 2 sitroner
revet skall av 1 sitron
1 dl sukker
4 eggeplommer
45 g smør
4 eggeplommer
45 g smør
Sikt mel og maisenna i en skål.
Ha 3 eggeplommer, 2 egg og 115 g sukker i en bolle. Miks dette så det blir luftig. (5 min)
Visp så sammen de resterende eggehvitene (fra 2 egg) sammen med 1 ts sitronsaft og 1 ss sukker.
Vispes til det blir luftig. Tilsett mel og maisenna i røren. Bland i den ferdige marengs røren.
Ha dette i en stor langpanne og stek på 230 grader i 7 minutter. Når den er ferdig kan du la den stå å avkjøle seg litt på kjøkkenbenken.
Nå lager vi fyllet til kakene: Visp godt sammen kremost og sukker. Bruk god tid, ihvertfall 5 minutter.
Tilsett eggeplommer og egg og miks i et par minutter til.
(Husk å skrap sidene med slikkepott så du får med deg alt under visping.)
Tilsett sitronsaft, salt og creme fraiche. Bland dette godt sammen.
Nå trykker du ut små rundinger av bunnen du lagde. Disse skal passe i bunnen på en muffinsform.
Legg muffinsform på muffinsbrett og legg kakebunnene nederst.
Fyll på med røre helt opp til kanten.
Sett muffinsbrettet i en ildfast form eller langpanne med kokende vann i.
Og stek dette ved 170 grader i ca 30 minutter.
Når du tar dem ut av ovnen skal de være som gele.
Avkjøles ved å enten ha isbiter i det varme vannet i langpannen, eller ved å ta muffinsbrettet ut med en gang.
Deretter skal dem stå i kjøleskapet i en time før du pynter dem med sitronkrem/ lemon curd.
Lemon curd lager du sånn: Ha i alle ingredienser i en skål over kokende vann (vannbad).
Da vil alt "smelte" sammen.
Visp hele tiden, så det tilslutt blir en tykk røre.
Hell lemon curd oppå de avkjølte ostekakene og nyt den friske smaken!
Kjempegodt i sommervarmen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar