3. feb. 2015

Smørdampet grønnkål med hasselnøtter

1 kg vasket grønnkål
2 fedd finhakket hvitløk
3 ss smør
1 dl grønnsaksbuljong (evt. bare vann)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
ca 2 dl grovhakkede hasselnøtter

Sånn gjør du: Start med å vaske og rense grønnkålen godt. 
Smelt smøret i en kjele, og fres hvitløken en sliten stund, men ikke så lenge at den får farge.
Ha i grønnkål og buljong, sett på lokk og la det småkoke i 3- 4 minutter.
Fjern lokket og la væsken fordampe helt. 
Smak så til med salt og pepper, dryss over hasselnøtter ved servering.
Dette passer kjempegodt til alt av stekt kjøtt og fisk.Her servert sammen med krydrede biffstrimler, potetbåter stekt med urtesalt og hvitløkspulver, og noen ringer rødløk og paprika som er kjapt frest i stekepannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar