3. feb. 2015

Banankake med sjokoladebiter

100 g smør
1dl sukker
2 egg
2 modne bananer
4 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts salt
200 g mørk sjokolade i grove biter
Visp sammen smør og sukker til det blir en glatt masse, tilsett egg, ett om gangen.
Mos bananer enten med en gaffel (blir litt bananklumper) eller med stavmikser (helt glatt).
Bland nå alt sammen inn med smørmassen, og pisk godt sammen så det blir en fin røre.
Grovhakket sjokolade røres inn til slutt.
 Her lagde jeg en liten brødform (dekt med bakepapir),
pluss noen runde porsjonsformer (smøres med formfett, stekes ca 45 min.)
Stekes på 180 grader i 50- 60 minutter.
 Server gjerne med vaniljeis og valnøtter til.
Også slengte jeg på noen spiselige blomster ;)

Nydelig banankake som er holdbar lenge!
Og vet dere hva? Det smakte himmelsk med varmt bananbrød med peanøttsmør på.. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar