7. feb. 2015

Eple- og sellerisuppe med kjøttbiter og hasselnøtter

1 grovhakket gul løk
1 stilk grovhakket stangselleri
1/2 sellerirot i terninger
2 røde epler i terninger
1 stor gulrot delt i små terninger
noen små buketter brokkoli
1 ss olje
1 l vann
2 grønnsaksbuljongterninger (eller 1 l av denne buljongen)
en neve frisk timian
salt og pepper
2- 3 ss grovhakkede hasselnøtter hvis du ønsker
ca 500 g biter av enten kyllingfilet, svinefilet eller biffkjøtt
hvitløkspulver
2 ss smør til steking av kjøttet
 Fres løk og stangselleri til det blir blankt i en kjele med olje.
 Tilsett sellerirot, eple og timian, fres dette under omrøring i noen få minutter. 
Hell på vann og buljongterninger (eller 1 l ferdig buljong)
Kok suppen i ca 15 minutter på middels varme. De siste 3 minuttene av steketiden, har du i biter av gulrot og brokkoli.
 Mens suppen koker, kan du steke kjøttet du ønsker å bruke. Stekes i stekepanne i smør, og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. Pass på at bitene blir gjennomstekt.
Ta suppekjelen av platen og mos suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Anrett suppetallerken, og legg kjøttbitene i, strø hasselnøtter på toppen hvis du ønsker det. Ha gjerne brød ved siden av.
Deilig suppe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar