14. feb. 2015

Marinerte biffspyd med papayasalat

Papayasalat
1 strimlet papaya
2 stk gulrøtter i tynne strimler
300 g aspargesbønner i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 hakket rød chili
2 ss rørsukker
2 ss asiatisk fiskesaus
2 ss saft av lime
80 g peanøtter
røde cherrytomater kan også tilsettes hvis man ønsker

Marinade til biff
1/2 dl soyasaus
1/2 dl rapsolje
1 ss raspet, frisk ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 rød, hakket chili

Til biffspyd trenger du ca 5- 600 g biffkjøtt, delt i store biter
 Start med å blande alt til marinaden som kjøttet skal ligge i. 
 La biffkjøttet ligge å godgjøre seg i minimum en times tid. (Helst over natten)
 Lag papayasalat: Mos hvitløk og chili i en morter, ha i sukker, peanøtter, limesaft og fiskesaus.
Mos dette godt til sukkeret er oppløst. Tilsett aspargesbønner, gulrot, papaya og evt. tomater.
Rør så alt godt sammen. Strø over med peanøtter og litt chili ved servering.
 Legg spydene i  vann i noen minutter (hvis du bruker de av tre). 
Tre på kjøttbiter på spydene, og nå kan du enten steke på grillen i 6- 8 minutter (husk å snu dem ofte), eller du kan steke i stekepannen i smør og olje, ca 2- 3 minutter på hver side.
Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar