5. jan. 2015

Nutellastjernen

Det er mange som har fått med seg den fine måten å lage en stjerne av gjærbaksten. Noen fyller den med for eksempel kanel og sukker, eller Nutella. Til sommeren skal jeg teste den med vaniljekrem og bær. Jeg velger helt klart Nutella for å teste denne for første gang.
Det blir ikke siste gangen jeg lager denne. Også så fint mønster det ble!
700 g hvetemel
5 dl melk
120 g sukker
1/2 ts salt
35 g gjær
100 g smør
1 egg
ca 3/4 glass Nutella
 Bland det tørre i en bolle. 
Smelt smør i en kjele, og tilsett melken, la den bli fingervarm (ca 37- 38 grader)
Rør alt godt sammen, tilsett egget og bland til en jevn og fin deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen.
La deigen heve seg i ca 30 minutter.
 Del deigen opp i 3 eller 4 deler. Kjevle dem ut  til sirkler.
Legg første del på en stekeplate med bakepapir, smør et lag med Nutella på. Legg andre del oppå, og smør denne med et lag Nutella, fortsett med tredje del, smør på og avslutt med fjerde del med deig på toppen. 
 Nå setter du et middagsfat eller lignende på midten, skjærer rundt, så det blir en stor rundt deig med lagvis Nutella imellom. Sett nå et rundt glass eller en kopp i midten av deigen. Del opp i 16 deler rundt glasset.
 Nå skal du snurre to og to deler rundt to ganger og fra hverandre, og feste dem med hverandre i enden.
 Ca sånn blir mønsteret- husk å feste endene godt med hverandre.
 -  en fin stjerne i midten.
 Etterhev i ca en halvtime, og stek så midt i ovnen på 215 grader i ca 25- 30 minutter.
 Så fint det blir!
...og veeeldig godt...

1 kommentar: