3. jan. 2015

Granola bars

Litt snacks for å ta med i veska, på jobben eller bare som en del av frokosten eller tilbehør til kaffen.
Oppskriften på denne fant jeg på den flotte bloggen Smedstua.
1 1/2 dl store havregryn
1 172 dl små havregryn
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl hakkede valnøtter
1 dl hakkede mandler
1 dl hakkede hasselnøtter
100 g fibramel
1 1/2 dl tørkede blåbær
100 g brunsukker
3 ss honning
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts bakepulver
3 ss kokosolje
75 g smør
1/2 dl vann
 Bland først det tørre i en bolle. Smelt så sammen smør og kokosolje i en kjele. Bland sukker, honning og vaniljeekstrakt inn i det smeltede smøret. Rør så dette blander seg godt.
 Bland så alt sammen, og ha i litt vann til slutt. Bland dette godt, og klem det så utover i et lite stekebrett med bakepapir i bunnen. Klem dette godt sammen, så det blir fast og fint. 
 Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
 Avkjøles helt før den deles opp i passe biter.
Nydelig god smak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar