13. mars 2014

Skrei med risotto og bacon

ca 800 g skrei uten skinn og bein
1 pk bacon
salt
olivenolje
smør

Risotto med gulrot
400 g risottoris (jeg bruker arborioris)
3 dl hvitvin
1 finhakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
6 ss revet parmesan
2 ss smør
2- 3 gulrøtter i biter
salt og pepper
 Jeg startet med å lage risotto siden den tar lengst tid.
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele. Når den er blank og myk, tilsetter du risottoen, og rører den godt inn.
Tilsett hvitvin og la den fordampe til halvparten, før du tilsetter litt og litt av buljongen. Ha i biter av gulrøtter.
Risottoen skal koke hele tiden under omrøring. Den skal koke til sammen i 18 minutter.
Ta kjelen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.
 Fisken steker du ca 3 minutter på hver side i stekepanne i smør og olje med salt og pepper. 
Stek bacon i tørr stekepanne. Server retten med litt salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar