6. feb. 2014

Ovnsbakt hel ørret med grønnsaker

Hel, fersk ørret
salt og pepper
1 potte fersk dill
1/2 sitron i skiver
2 gulrøtter i skiver
1/2 squash i skiver
1/2 persillerot i skiver
ca 10 plommetomater
kokte poteter som tilbehør
rømme

Ønsket mengde fersk, hel ørret. Jeg lager som regel middag for 1, så her brukte jeg bare en fisk.
Fjern innmat, gjeller, skrap skinnet og vask fisken godt. Tørk den med kjøkkenpapir, og lag noen snitt bortover på siden. Snittene fyller du med litt smør, salt og dill, krydre hele ørreten med pepper.
Fyll den rene buken med dill og skiver av sitron.
Legg fisken i en smurt ildfast form sammen med grønnsaker.
(Her har jeg brukt skiver av gulrot, squash, persillerot og plommetomater)
Hell over en god olje over det hele og krydre alt med havsalt.
Stek formen i ovnen på 200 grader i 15- 20 minutter.

Kokte poteter og rømme er nydelig som tilbehør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar