1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 dl rapsolje
3 dl risottoris (jeg bruker arborioris)
ca 8 dl buljongvann
2 ss soltørket tomat
ca 3 ss hakket fersk basilikum
30 g revet parmesan
salt og pepper
Løk og hvitløk freses i olje i en kjele. Tilsett risottoris og surr med i et par minutter under omrøring.
Tilsett så litt buljongvann og la det koke opp. Tilsett litt og litt vann etterhvert som det fordamper, og tilsammen skal dette koke i ca 18 minutter. Rør jevnlig. Da er risottoen perfekt.
De siste par minuttene tilsetter du tomat og basilikum.
Ta kjelen av platen og rør inn parmesan.
Smak til med salt og pepper før servering.
Tilsett så litt buljongvann og la det koke opp. Tilsett litt og litt vann etterhvert som det fordamper, og tilsammen skal dette koke i ca 18 minutter. Rør jevnlig. Da er risottoen perfekt.
De siste par minuttene tilsetter du tomat og basilikum.
Ta kjelen av platen og rør inn parmesan.
Smak til med salt og pepper før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar