15. nov. 2013

Urtegratinert torsk med ovnsbakte potetbåter

500 g biter av torsk uten skinn og bein
2 dl griljermel
100 g smeltet smør
1 fedd knust hvitløk
1/2 finhakket gul løk
saften fra 1/2 sitron
1/2 potte hakket persille
1/2 potte hakket timian
1/2 ts havsalt og 1/2 ts nykvernet pepper

Ønsket mengde poteter i båter
Bland sammen griljermel, salt, pepper, smeltet smør, hvitløk, sitronsaft, løk og urter i en bolle.
Her har jeg brukt små, ildfaste porsjonsformer, men du kan bruke en større ildfast form også.
Smør formene med litt smeltet smør og legg fisken i bunn. Ha på havsalt.
Topp det hele med urteblandingen.
Legg potetbåter på et ildfast fat, dryppe over olje, strø over havsalt, pepper og timian.
Sett fiskeformene og potetfatet i ovnen på 230 grader i ca 20- 25 minutter.
Serverte her med rå strimlet gulrot, salat og litt creme fraiche til.
Yummy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar