24. juli 2013

Kringle med kanel og sukker

550 g hvetemel
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
100 g smeltet smør
3 1/2 dl lunken melk
25 g gjær
1 egg

 Fyll
Smeltet smør
 sukker
kanel
 Bland godt sammen det tørre før du heller i egg og smeltet smør blandet med lunken melk.
Sett deigen på en lunt sted til heving i 30 minutter.
 Bruk litt makt når du elter deigen og kjevle deretter den ut så den blir avlang, 
og pensle på smeltet smør over hele. 
Strø over godt med sukker og kanel før du ruller deigen godt sammen til en lang pølse.
 Klipp så snitt langs hele kringlen som vist på bildet.
Dra flikene annenhver til venstre og høyre. Hev kringlen igjen i ca 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg før du setter den midt i ovnen på 180 grader i ca 30- 40 minutter.
(Stikk gjerne inn en pinne for å se om den er ferdig. 
Er det deig på pinnen når du drar den ut, kan kringlen stå en stund til.)
Avkjøles før du blander sammen melis med litt melk eller vann og pynter med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar