22. juli 2013

Helstekt svinefilet med timian

Her brukte jeg to hele svinefileter, hver på ca 400 g.
Krydre dem begge godt med salt og pepper (her brukte jeg Five Peppers)
Lag et lite snitt på langs på begge filetene og fyll dem med fersk timian.
Legg de hele filetene i stekepanne med smør og olje på høy temperatur.
Stek dem i ca to minutter på alle sidene, og legg dem deretter i en smurt, ildfast form.
Stikk inn et steketermometer til midten på den tykkeste delen, og sett i ovnen på 125 grader.
For gjennomstekt svinefilet, skal temperaturen på termometeret bli 76 grader.
Hvis du ønsker den litt rosa i midten, skal den være 65 grader.
Når den er ferdigstekt, må den hvile i ca 10- 15 minutter før du skjærer i den.
Her ble svinefileten servert med nydelig soppsaus, risotto med tomatbiter og chili- og mangosalsa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar