13. juni 2013

Sjokoladekake med Angry Birds

Min aller første kake med håndlagede figurer på!
Figurene er laget med sukkerpasta/ fondant og er alle skjært ut med kniv og formet med hendene.
Laget pynten noen dager i forveien sånn at de rekker å tørke litt og dermed holder formen.
(Kan nok gjøres enklere hvis man har det rette utstyret)

Selve kaken er fra denne oppskriften
400 g romtemperert smør
4 1/2 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 sammenpiskede egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Glasur
200 g smør
12 ss melk
8 ss kakao
700 g melis

2 eggehviter
140 g sukker
225 g romtemperert smør
1- 2 ts vanljeekstrakt
2 ss kakao
Grønn pastafarge
Lag kaken: Smelt smør i en kjele, tilsett kakao og vann og rør til kakaoen er helt oppløst.
Ta kjelen av platen og visp godt inn sukkeret. Tilsett rømme og egg. Ha til slutt i mel, bakepulver og salt.
Røren skal være helt glatt og jevn når du heller den i en bakepapirkledd stor langpanne. 
Stek kaken i ca 40 minutter på 200 grader midt i ovnen. 
(Glasuren skal helles på kaken når kaken er varm og enda er i langpannen.)
Lag glasur: Smelt smør før du har i resten av ingrediensene.
Hell glasuren på den varme kaken og la den være i langpannen til den er avkjølt.
Ha på eventuelt strø eller pynt og sett i kjøleskapet etter hvert som den er avkjølt.
Her har jeg brukt sukkerpasta med sjokoladesmak siden selve kaken er av sjokolade.
Formet og laget striper med kniv for å få litt mer liv. For å sette sammen har jeg brukt spiselig lim.
Nå skal vi lage den røde angry birden. Form en kule først.
Sett på hanekam :)
Skjær ut resten av formene til ansiktet og lim på.
Tja, slett ikke så ille :)
 De grønne grisene er jo så stilige da :) Skjær ut former og lim på ansikt og ører.
 De gule angry birdsene ser ca sånn ut.
 Her har jeg limt grisene på kaken.
 Lag marengs vaniljesmørkrem: Ha sukker og eggehviter i en bolle over vannbad.
Bollen skal ikke berøre vannet.
Visp hele tiden frem til temperaturen blir 60 grader ca.
Hell sukkerblandingen i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir en glatt og tykk masse.
Tilsett litt og litt smør og visp til det blir en glatt krem.
Tilsett kakao, vaniljeekstrakt og grønn farge og bland dette godt inn.
Da starter pyntingen :) Sett figurene på kaken og lag gress med den grønne kremen.
Her har jeg også dekket sidene med "gress".
Morsomt med figurkake da :)

4 kommentarer:

  1. Så fantastisk :) Herlig kake!

    SvarSlett
  2. Takk, det var gøy å prøve noe nytt :)

    SvarSlett
  3. Men så duktig du är! Jag fortsätter kika på dina recept och drömma medan jag själv hoppar allt vad socker innebär...

    SvarSlett
  4. Tack :) Ja, va mycket socker i denna tårta... hehe. Ha en underbar dag! :)
    Monica

    SvarSlett