Denne gode dessertkaken stammer fra den fantastiske Pascal hvis jeg ikke tar helt feil.
Ikke la deg skremme av den lange listen av ingredienser, eller de mange prosessene, det er veldig verdt det!
Her skal man også egentlig dekke sidene i kakeformen med cellofan, dette er nok mest for å få et penere utseende, men det hadde jeg ikke tilgjengelig. Kaken ble jammen meg nydelig uansett!
Bunn med nøttemarengs
100 g blandede nøtter uten salt (jeg brukte en miks av para-, hassel- og peanøtter)
100 g melis
3 eggehviter
Sjokolademousse med chili
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
20 g sukker
1 ts kajennepepper
1/2 ts frø fra vaniljestang (snitt stangen og skrap ut)
150 g mørk sjokolade
2 plater gelatin
1/2 dl pasjonsfruktjuice (enten ferdig juice eller saften fra ca 8 pasjonsfrukter)
Pasjonsfruktmousse
1/2 dl pasjonsfruktjuice (enten ferdig juice eller saften fra ca 8 pasonsfrukter)
2 dl kremfløte
60 g sukker
2 plater gelatin
innmaten fra 2 pasjonsfrukter (valgfritt om du vil bruke dette)
Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g hakket kokesjokolade
litt kajennepepper
Mal nøttene helt fine.
Lag marengs: Pisk eggehviter i en kjøkkenmaskin til det begynner å skumme.
Da heller du i litt og litt melis om gangen, og pisk til det blir en tykk, stiv og blank marengs.
Vend forsiktig inn de malte nøttene til slutt. Legg bakepapir i bunnen i en form, (her har jeg brukt en liten, men høy form på 15 cm) og hell i nøttemarengs.
Stekes i ca 25 minutter på 180 grader. Ta formen av og avkjøl bunnen på rist.
Lag sjokolademousse: Ha eggeplommer, 0,75 dl fløte, sukker, kajennepepper og vaniljefrø i en kjele. Visp mens du varmer dette opp forsiktig til det tykner litt.
Smelt sjokolade i en bolle over vannbad (bollen skal ikke berøre vannet).
Rør sammen eggeblanding og smeltet sjokolade.
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5- 10 minutter.
Press saften ut av pasjonsfrukt: For at frøene lettere skal løsne, graver du ut innmaten å har det i en bolle og varmer i mikro i 10- 15 sekunder. Deretter blir det lettere å presse saften ut.
Det må mange pasjonsfrukter til for dette, ca 8 stykker gir 1/ 2 dl.
Kok forsiktig opp saften i en kjele, visp hele tiden. Rør ut gelatinplatene i saften og rør dette sammen med egge- og sjokoladeblandingen.
Pisk så kremfløte og bland sjokoladeblandingen inn forsiktig til det blir en fin og jevn mousse.
Legg nøttemarengsbunnen i formen igjen, og hell på sjokolademoussen.
(Her kan du ha cellofan rundt på kantene i formen om du vil før du heller på moussen.)
Sett formen i fryseren mens du lager pasjonsfruktmousse.
(Men pass på så den ikke fryses, den skal bare stivne)
Lag pasjonsfruktmousse: Pisk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfruktjuice og innmat av pasjonsfrukt om du vil ha det. (Personlig tror jeg nok jeg vil ha uten innmaten neste gang)
Legg gelatin i kaldt vann i 5- 10 minutter. Kok opp en liten skvett juice og rør ut gelatinen.
Bland sammen med kremen. Hell over sjokolademoussen og sett i kjøleskapet i minst 4- 5 timer.
Lag sjokoladeganache: Varm opp fløte og kajennepepper, smelt sjokoladebiter i fløten.
Alt skal være helt smeltet før du heller det på toppen av kaken. Men pass på at det ikke er altfor varmt.
Sett tilbake i kjøleskapet i minst en halvtime før servering.
Sett tilbake i kjøleskapet i minst en halvtime før servering.
En veldig spennende dessertkake som jeg absolutt kommer til å servere flere ganger!
Et serveringstips til denne er varm bringebærsaus med brunt og hvitt sukker og litt kanel.
Yumminess!
Yumminess!
Hei! Hvor stor kakeformen i diameter?
SvarSlettHei :)
SlettDenne kakeformen er 15 cm i diameter, så ganske liten :)
Bruk gjerne en større form og evt. doble oppskriften.