200 g sukker
3 egg
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
1/2 ts kanel
3/4 ts kardemomme
1 kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
1 1/2 dl melk
Fyll
1 koksesjokolade
3 ss appelsinlikør (eller sitron- /kirsebærlikør)
100 g smør
250- 300 g melis
Smelt sjokolade i kaffe og melk. Avkjøles.
Rør smør og sukker så det blir hvitt og luftig. Tilsett egg, ett om gangen.
Sikt inn hvetemel, krydder og bakepulver. Ha i sjokoladeblandingen. Rør raskt sammen.
Smør en form (24 cm) og fyll med røren.
Stek nederst i ovnen på 170 grader i ca 1 time. Avkjøles.
Lag fyll: Rør smør og melis lyst og luftig. Tilsett sjokolade som er smeltet i likøren.
Pisk godt sammen. Bre kremen mellom lagene på kaken,
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar