16. sep. 2012

3- lags sjokoladekake

 Dette er nok sjefen over alle sjokoladekaker! Her snakker vi mektig!

Du trenger 2 sjokoladekaker og 1 browniekake og 2x sjokolade frosting
Bruk samme størrelse på alle kakene for at alle skal bli like.

Til sjokoladekakene trenger du til sammen:
400 g smør
4, 5 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker (!)
3 dl rømme
4 egg
1 ts salt
6 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Fremgangsmåte på kaken finner du her, men tar en kjapp gjennomgang:
Smelt smør, tilsett vann og kakao. Ta kjelen av platen og tilsett sukker. Rør godt.
Ha i rømme og sammenpiska egg. Rør til slutt inn salt, bakepulver og mel.
Stek på 200 grader i ca 30 - 35 minutter (litt lengre steketid i kakeform enn hvis du bruker langpanne).

Til browniekaken trenger du:
150 g smør
300 g kokesjokolade
3 egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
5 ss kakao
2, 25 dl hvetemel

Fremgangsmåte finner du her også.
Smelt smør, ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i smøret. Pisk egg og sukker til en luftig masse, tilsett sjokoladesmøret. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker. Stek på 175 grader i 30 min.

Når kakene er avkjølt, lager du frostingen, den finner du oppskrift på her.
Til å dekke hele denne kaken, må du ha 220 g mykt smør, 4 dl melis og 200 g sjokolade.
Let the fun begin!
Legg først den ene sjokoladebunnen på et kakefat. 
Smør på et tynt lag med frosting, strø på noen sjokoladeknapper.
Et lite tips er å ikke ha så tykt lag med sjokoladekake på toppen.
Hvis den øverste kaken blir tykk, kan dette gjøre at browniekaken
blir veldig kompakt (klemt sammen og hard). Eventuelt kan man legge browniekaken på toppen.
Legg deretter på browniekaken som midterste lag.
Smør på et tynt lag med frosting og strø på sjokoladeknapper
Legg på det siste laget med sjokoladekake, og dekk hele kaken med frostingen.
Strø på og klem forsiktig fast sjokoladeknapper over hele kaken.
Denne kaken er helt vanvittig.
<3 So much chocolate! <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar