12. juni 2012

Hvit sjokoladefromasj med bringebærsaus

Fromasj
5 dl fløte
200 g hvit sjokolade
3 gelatinplater
1 ss vanilje ekstrakt

Saus
300 g bringebær
1 dl sukker
1 ss sitron saft

Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
 Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn, varm 1 dl av fløten i mikrobølgeovn. 
(Kan varmes i vannbad også, men går veldig bra i mikro)
 Rør alt godt sammen og tilsett gelatinen
 Pisk resten av fløten til krem
 Bland alt, og ha det i dessertskåler/ glass. La det stå i kjøleskapet noen timer.
 Varm bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele.
 Når alt er varmt, kjør alt i en mikser for å at alt skal bli en glatt saus
 Sil sausen for å fjerne frø
Hell sausen på toppen av fromasjen. 
Dette er himmelsk dessert skal jeg si dere! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar