Fromasj
5 dl fløte
200 g hvit sjokolade
3 gelatinplater
1 ss vanilje ekstrakt
Saus
300 g bringebær
1 dl sukker
1 ss sitron saft
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn, varm 1 dl av fløten i mikrobølgeovn.
(Kan varmes i vannbad også, men går veldig bra i mikro)
Rør alt godt sammen og tilsett gelatinen
Pisk resten av fløten til krem
Bland alt, og ha det i dessertskåler/ glass. La det stå i kjøleskapet noen timer.
Varm bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele.
Når alt er varmt, kjør alt i en mikser for å at alt skal bli en glatt saus
Sil sausen for å fjerne frø
Hell sausen på toppen av fromasjen.
Dette er himmelsk dessert skal jeg si dere! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar