4. des. 2016

Horn med ost og skinke toppet med Chiafrø

100 g smør
5 dl melk
50 g fersk gjær
1/2 ts salt
2 ts sukker
9 dl hvetemel
5 dl grovt mel

ca 250 g skinke i små biter
16 skiver hvitost
1 egg + Chiafrø til topping
Start med å varme opp melk og smør i en kjele. Avkjøl så den blir ca 37 grader.
Løs opp gjæren i melkeblandingen og rør til den er helt oppløst.
Bland det tørre i en bolle, og bland til slutt inn melken som enda er lunken.
Bland deigen godt og la den heve seg i ca en times tid før du begynner å bake den ut.

Deigen deles så først inn i to deler, deretter kjevler du dem ut til to store sirkler, og deler igjen opp i 8 biter. Legg på biter av skinke og ost på den bredeste delen. Rull dem sammen, start med den bredeste enden først, og rull innover.
Hornene skal nå etterheves i ca 35 minutter før du pensler dem med sammenvispet egg og topper med Chiafrø. Stekes i midten av ovnen på 225 grader i 10- 12 minutter.
Er så enkelt og godt å ha i fryseren. Perfekt å sende med i matpakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar