6. des. 2016

Enkel Sarah Bernhardt i langpanne

En versjon av Sarah Bernhardt som er veldig enkel og grei.
Bunn
500 g finmalte mandler
370 g melis
eggehviter fra 6 egg

Krem 
8 dl kremfløte
400 g mørk sjokolade i biter

Smeltet mørk sjokolade til topping
Her er det lurt å starte med sjokoladekremen siden den skal kokes opp og avkjøles i minst 4- 6 timer.
Fløten skal altså bare koke opp, også tar du kjelen av platen og tilsetter biter av sjokolade som skal smelte sammen med fløten. Rør til all sjokoladen er oppløst. Avkjøl.

Til bunnen blander du sammen mandler og melis før du tilsetter 
eggehviter og rører dette godt sammen. Bruk gjerne rene hender å blande med så 
du får det skikkelig godt blandet.
Legg bakepapir på en stekeplate og press ut mandelmassen over det hele. 
Stekes på 210 grader i ca 8- 10 minutter. Avkjøl.
Bruk en håndmikser og pisk sjokoladekremen til det blir en stiv krem 
som du kan smøre på toppen av mandelbunnen.
Og til slutt kan du smelte deilig sjokolade som du pynter på toppen med, evt. dekke hele kaken med.

Del til slutt opp i passe biter som er enkle og fryse. De tiner på et blunk, så det er veldig lettvint å forsyne seg av disse kanskje litt for ofte ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar