6. des. 2016

Honningkaker dyppet i sjokolade

Deigen til disse herlige honninghjertene må lages dagen før de skal bakes ut. 
500 g honning
3 eggeplommer
500 g hvetemel
2 s bakepulver
1/2 ts natron
2 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ts allehånde
Smeltet sjokolade til pynt
Smelt honningen og avkjøl den til den blir lunka. Rør eggeplommene godt inn i honningen.
Bland sammen alt det tørre og bland det inn i honningen. 
Strø på litt mel på en plate og kna deigen godt sammen. Pakk den inn i plastfolie og la deigen ligge i kjøleskapet ihverfall til dagen etter. 

Sett ovnen på 170 grader.
Kjevle deigen ut (bruk litt mel om nødvendig), gjerne mellom to bakepapir, så er det lettest. 
Ta av den øverste bakepapiret, og trykk ut hjerter med en form.
Disse skal stekes i ca 12 minutter. Legg kakene på en rist og avkjøl dem.
Dypp dem gjerne i sjokolade når de er avkjølt, eller vent til du skal servere dem.

Dette var nydelige honninghjerter, lurer på om jeg klarer å holde meg fra å spise alle før julaften..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar