29. jan. 2017

Grønnsaksgrateng med skinke

En perfekt sjanse til å få tømt grønnsaksskuffen :)
Bruk det du vil av grønnsaker, hell over sausen og topp med ost. Viola, nydelig middag!
Denne gangen brukte jeg:
1/2 brokkoli i buketter
1/2 blomål i buketter
2- 3 gulrøtter i skiver
1 boks bogskinke i biter
1/2 - 1 gul paprika i biter
revet ost til topping
salt og pepper

Sausen:
1/2 finhakket gul løk
1 ss smør
1 ss mel
2- 3 dl melk (spe med mer hvis du vil ha den tynnere)
1/2 ts muskat
smak til med salt og pepper
Del grønnsakene i ønskede biter, og fres dem på stekepannen i litt olje. Krydre med salt og pepper.
I mellomtiden lager du ferdig sausen: Fres løken i litt olje. Smelt smøret i kjelen og tilsett så melet.
Rør dette godt sammen før du tilsetter melken og smaker til med muskat, salt og pepper.
La det koke opp, så du ser at det tykner.
Nå legger du grønnsakene i en liten, smurt ildfast form, ha i skinkebiter og hell sausen over.
Topp det hele med ost, og stek  ovnen på 190 grader i ca 20 minutter.
Gratengen er ferdig når osten er gyllen og fin,
Server med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar