30. nov. 2016

Nydelig fiskegrateng med råkostsalat

ca 500 g torskefilet i biter. Erstatt gjerne noe av det med annen fisk også.
1 1/2 dl kokt makaroni
1 snittet vårløk
1/4 hakket purreløk
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 1/2 dl melk
smak til med salt og pepper
1/4 ts muskat
2 eggehviter
griljermel/ strøkavring til topping

Råkostsalaten jeg brukte, finner du oppskriften på her. Dette var så godt sammen!
Sett ovnen på 160 grader. 
Start med å lage sausen til gratengen: Smelt smøret, rør inn hvetemelet så det blir jevnt. 
Tilsett melken mens du rører hele tiden, la den småkoke noen minutter. Smak til sausen med salt, pepper og muskat.
Bland alle ingredienser sammen i en ildfast form (unntatt eggehviter og griljermel), pisk sammen eggehvitene så det blir helt stivt, vend dette forsiktig inn i  gratengen.og strø over griljermel/ strøkavring til slutt.
Stekes i ca 40-45 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar