21. nov. 2016

Hjemmelaget kebab

500 g oksekjøtt i mindre biter
1 gul løk i skiver
olje til steking
ønsket antall torillalefser eller pitabrød

Marinade
2 dl gresk yoghurt 
saften av 1/2 sitron
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummen
1/2 ts pepper
1/2 ts kardemomme
1 ts salt

Dressing
2 dl rømme
1 fedd finhakket hvitløk
salt og pepper
en klype sukker
Bland sammen alt som skal være i marinaden. 
Tilsett kjøttet og bland det godt inn i marinaden. La det ligger å godgjøre seg i minst en time, 
helst natten over.
Start med å frese løken litt kjapt i stekepannen med olje, ha i kjøttet med marinade. 
Stek på høy varme i 3- 4 minutter under stadig omrøring.
Bland sammen dressingen mens kjøtt, marinade og løk koser seg i stekepannen.
Fyll lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker du ønsker.
Topp det hele med den gode dressingen.
Dette var så godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar