28. juni 2016

Bløtkake med bringebærmousse og friske bær

Tiden flyr så innmari fort, og jenta mi har fylt 6 år!
Hun ønsket seg selvfølgelig Frost tema, og resultatet ser dere her.
Bunn
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Bringebærmousse
200 g frosne bringebær
25 g sukker
1 ss sitronsaft

150 g sukker til sukkerlake
40 g vann

2 - 3 eggehviter
4 plater gelatin
2 1/2 dl kremfløte

Til det ene laget trenger du 5 dl vaniljekrem og friske bær (jeg brukte bringebær)
 Til bunnen starter du med å piske sammen egg og sukker til eggedosis (ca 15 minutter)
Sikt inn mel og bakepulver og rør godt sammen. Legg bakepapir i bunnen på en form, og ha fett på kantene. Hell i røren og stek i 40 minutter på 180 grader midt i ovnen. Avkjøles helt.
Lag bringebærmousse: Kok opp bringebær, sukker og sitron. La det koke i ca 5 minutter.
Sil frøene vekk, og kast disse. Bringebærlaken må nå avkjøles helt.
Start å pisk 2- 3 eggehviter i en kjøkkenmaskin. Kok sammen sukker og vann til det når 121 grader.
Hell sukkerlaken forsiktig ned i eggehvitene som fortsatt piskes. Hell i kanten på bollen, så ikke det kommer borti vispen når du heller nedi. La dette fortsette å piske til det blir en helt stiv masse.

Legg gelatinplater i litt vann i 5 minutter. Ta litt av bringebærlaken og varm i mikroen, også blander du inn gelatinplatene, bland igjen sammen med resten av laken.
 Samtidig pisker du kremfløten til stiv krem.
Nå blander du først den avkjølte bringebærlaken i marengsen, rør forsiktig sammen. Tilsett så kremfløten og rør inn forsiktig. Sett bringebærmoussen i kjøleskapet i et par timer før du fyller kaken.

Moussen brukte jeg både til fyll og utenpå rundt hele kaken før jeg dekte den med marshmallowfondant og pyntet den med Frozen tema etter ønske fra bursdagsbarnet.

GRATULERER MED DAGEN 30. MAI VENNEN MIN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar