20. juli 2016

Bær og vaniljekrem på en snurr

Ferien i år startet til fjells, og da var disse knallgode å ha med!
300 g smør
300 g melis
1 l melk
100 g fersk gjær
1/2 ts kardemomme
1 1/2 kg hvetemel

Fyll
5 dl vaniljekrem
2 dl bringebærsyltetøy
1 dl friske bringebær
2 dl blåbærsyltetøy
1 dl friske bringebær
Lag deigen ved å koke opp smør, melis og melk i en kjele, avkjøl så blandingen til 37 grader. 
(Dette gjør du raskere ved å sette kjelen i kaldt vann) Smuldre opp gjær og rør den inn  i melken.
Rør sammen hvetemel og kardemomme, og tilsett melkeblandingen.
Bland deigen godt sammen, gjerne med en K visp i kjøkkenmaskin.
La deigen heve i 30- 40 minutter før du kjevler ut og fyller dem.
 Del deigen i to, kjevle ut til to flate, avlange leiver. Smør på halvparten av vaniljekremen på hver av dem. Smør på bringebærsyltetøy og dryss ferske bringebær på den ene. På den andre smører du på blåbærsyltetøy og drysser over ferske blåbær. Rull sammen hver leiv og del opp i passe tykke skiver.


 Jeg la her hver snurr i former, men du kan også legge dem i langpanne uten former rundt.
Etterhev i ca 45 minutter.
 Snurrene stekes ved 230 grader i 7- 10 minutter. Pass på så ikke de blir for hardt stekt og blir brent oppå, da kan du legge på et bakepapir på toppen de siste minuttene.

Pynt med melis ved servering.
Deilige snurrer dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar