11. okt. 2015

Saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

Kakebunn
6 1/2 dl sukker
150 g smeltet smør
10 dl hvetemel
1 liter kefir
1 ss natron
3- 4 dl kakao

Sjokoladekrem (jeg lager som regel dobbelt av denne oppskriften)
200 g romtemperert smør
500 g siktet melis
2- 4 ss siktet kakao
2 ts vaniljesukker
2 egg
 Bland alle ingredienser til kakebunnen, visp den godt sammen til en jevn og fin røre.
Stekes på 175 grader i 40- 45 minutter. Avkjøl kaken helt før du deler den og fyller med krem.
Sjokoladekremen er like enkel å lage: Pisk smøret til det blir hvitt, tilsett resten av ingrediensene, og pisk videre til en jevn krem. 
I denne kaken brukte jeg et lag med krem i midten, og resten av kremen til
 å dekke rundt og oppå kaken.
 Elma hadde ønske om en kake med Sofia den første - tema, så da pyntet jeg med lilla og blå toner.
Og spiselige bilder av Sofia :) All pynt og trekket er av sukkerpasta/ fondant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar