19. sep. 2015

Blåbærbrulèè

3 dl kremfløte
1 dl melk
frø fra 1/2 vaniljestang
75 g sukker
3 eggeplommer
1 egg
 2 dl blåbær
Kok opp fløte, melk, frø fra vaniljestang + stangen. La det småkoke et par minutter.
Visp sammen tre eggeplommer, ett egg og sukkeret. Tilsett dette i fløteblandingen, og visp det godt inn til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen.
Legg blåbær i bunnen av små ildfaste former/ skåler.
Fordel fløteblandingen i hver skål. 
Skålene settes i en ildfast form fylt opp med kokende vann til 2/3 av skålene.
Stek dessertene sånn i 40- 45 minutter på 150 grader.
Sett så til avkjøling.
Når Brulèen er helt avkjølt strør du litt sukker på toppen, og bruker en gassbrenner på for å få den flotte, gode toppen som smaker helt himmelsk.. 
Helt nydelig god smak på  Blåbærbrulèè :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar