19. sep. 2015

Gratinert blomkål med bacon og kantarell

1 blomkål
2 ss hvetemel
1 ss smør
2 1/2 dl melk
litt revet muskatnøtt
salt og pepper
revet ost

1 pk sprøstekt bacon
Ønsket mengde stekte kantareller
Del blomkålen i buketter og kok dem i noen minutter til de blir møre. Men ikke kok for lenge så de blir for myke. Hell av vannet, og legg blomkålen i en smurt ildfast form. 

Smelt smør i en kjele, rør inn melet og rør med en visp til det blir en glatt blanding. Hell så i melken, rør godt og kok opp.  Smak til med muskat, salt og pepper. 
La det koke i et par minutter til sausen har blitt tykk.
Hell sausen over blomkålen i formen, dekk til toppen med revet ost.
Gratiner i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
Stek soppen i smør og litt olje. Strø over litt salt og pepper hvis du ønsker det.
Sprøstek bacon og bruk det som topping på det hele.
Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar