20. mai 2015

Tomatsuppe med makaroni og krydrede kjøttboller

 Tomatsuppe
2 bokser hermetiske hele tomater
1 finhakket gul løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 ss tomatpurè
3 ss olivenolje
2 dl vann + 1 terning hønsebuljong
ca 2 dl makaroni (kok som anvist på pakken før de skal i suppen)
1 ts timian
1 ts basilikum
salt og pepper

Krydrede kjøttboller
ca 400 g karbonadedeig eller annen kjøttdeig om du ønsker det
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
1/2- 1 ts salt
1/2 ts malt koriander
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts chilipulver
1 egg
Lag kjøttboller: Bland alle ingredienser i en bolle og bland godt sammen. 
Lag små kjøttboller og stek i en blanding av litt olje og litt smør. 
Stek 4 -5 minutter på hver side så de blir godt gjennomstekt.

Lag tomatsuppe: Fres løk og hvitløk i oljen.Tilsett tomatpurè og fres videre en liten stund.
Ha i vann og buljongterning og kok opp. Kjør tomatene i boksene med en stavmikser, så det blir en fin og jevn purè. Tilsett dette i kjelen og la det småkoke i ca 5 minutter.
Til slutt tilsetter du urter og smaker til med salt og pepper. Ha også i den ferdigkokte makaronien.
Jeg serverer her suppen med egg i (eller ved siden av), kjøttboller og krutonger ved siden av, så kan man mikse og trikse som man ønsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar