1. apr. 2015

Gratinert blomkål

1 Blomkål
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
litt salt og pepper (smak til)
ca 1/4 ts muskat
revet ost
 Sett ovnen på 225 grader.
Del blomkålen i 4 og legg den i kokende vann. La den småkoke i 8- 10 minutter.
I mellomtiden lager du sausen: Smelt 2 ss smør i en kjele, visp så inn hvetemel, og spe ut med melken under omrøring. Krydre med muskat, salt og pepper. Småkok under omrøring i et par minutter til konsistensen blir tykk.
 Når blomkålen er ferdig, heller du av vannet, og deler den i mindre biter og legger dem i en ildfast form. Hell over den ferdige sausen og strø godt med revet ost på toppen.
 Gratineres i oven i ca 15 minutter, til osten har fått en fin, gyllen farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar