20. feb. 2015

Suksessterte

Bunn
4 eggehviter
150 g melis
150 g malte mandler

Suksesskrem 
(Del mengden på to hvis du ikke vil ha mye krem)
8 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g romtemperert smør i biter
Lag bunnen: Sett ovnen på 160 grader. Mal mandlene og bland inn melis.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn.
Stek i en smurt form (24 cm) i 30- 35 minutter.
Avkjøl bunnen helt før du har på krem.
Lag suksesskrem: Ha eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Kok opp mens du visper hele tiden.
Her er trikset å la kremen småkoke lenge nok så den blir så tykk at den ikke renner av kaken.
Veldig viktig å vispe hele tiden så det ikke brenner seg. 
Etter noen minutter med småkoking, tar du kjelen av platen og tilsetter vaniljesukker og biter av smør. Rør til smøret har smeltet seg inn, og alt er jevn og fint. Avkjøl kremen helt.
Da skal den ha riktig konsistens. Ha den på kakebunnen, pynt gjerne med litt sjokolade på toppen.
Jeg elsker denne kaken!

1 kommentar:

  1. Flere det ja, jeg bruker å skjære opp bunnen og ha i krem i laget som da blir. ;)

    SvarSlett