21. feb. 2015

Plukkfisk

Hvit saus
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 l melk
1 ts salt
1 ts hvit pepper
litt revet muskatnøtt

Fyll til sausen
ca 5- 600 g lettsaltet torsk i biter (vanlig tosk, klippfisk, lyr eller sei brukes også)
10 poteter
2 finhakket, gule løk
1 hakket purre
2 ss smør
salt og pepper


Kok potetene til de blir møre, og skjær dem i biter.
Finhakk purre og løk.
Lag sausen: Smelt smør, rør inn melet, spe så med melken. Den skal småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Stek løk i smør til den blir blank. Ha i poteter og purre. Hell så på den hvite sausen, og legg til slutt i fiskebiter. La dette trekke et par minutter til fisken blir ferdig.

Server det hele med sprøstekt bacon på toppen.
Hvis du er tradisjonell av deg, skal denne retten serveres med flatbrød og smørøye også.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar