De som kjenner meg vet hvor glad jeg er i sjokolade...nærmere besatt faktisk.
Og sammen med karamell da gitt! Lykke :)
Paideig
150 g romtemperert smør
85 g melis
2 eggeplommer
190 g hvetemel
130 g bakekakao
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljeekstrakt
Karamell
300 g sukker
3 ss lys sirup
1/4 ts salt
6 ss vann
6 ss smelta smør
6 ss fløte
1 ss rømme
1 ts vaniljesukker
Sjokoladeganache
1, 2 dl fløte
115 g mørk sjokolade
Sikt mel, kakao og salt i en bolle, pisk melis og smør til det blir hvitt og luftig.
Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt. Tilsett litt og litt mel mens du rører (bruk helst kjøkkenmaskin).
Press deigen ned i en smurt paiform, og sett den i kjøleskapet i ca 30 minutter før du prikker den med gaffel og steker den i ca 15 minutter på 175 grader. Avkjøl.
Bland sukker, sirup, salt og vann i en kjele, varm opp forsiktig under omrøring.
Bruk et termometer hvis du har, sukkermassen skal bli 171 grader.
Ta kjelen av platen, tilsett så kaldt smør, fløte og rømme.
Når du rører inn dette, begynner det å bruse veldig, så pass fingrene :)
Hell karamell i den avkjølte paiformen, og sett i kjøleskapet i 4 timer.
Lag ganache: Kok opp fløte og hell den over biter av sjokolade.
Rør inn så sjokoladen smelter og alt blir en jevn røre. Avkjøl litt.
Hell sjokoladen på toppen av den stivnede karamellen. Sett nå formen tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer.
(Kjære vene det er jo uendelig lenge å vente på noe så godt! Men det er verdt det, jeg lover!)
YUM!
Dette er godsaker for en søtmunn!
Pynte med litt spiselige blomster også, så blir det litt morsomme farger.
Håper det smaker!
Skal karamellen virkelig varmes opp til 171 grader? Min brant seg ved den temperaturen.
SvarSlettHei Anonym. Den skal virkelig være det ja, du ser jo også på bildet over beskrivelsen at min er det :) Og min brant seg ikke, og har ikke gjort det alle gangene jeg har laget karamell. Så da kan jeg desverre ikke svare deg på hva som skjedde med din.. Dumt at det ikke gikk som det skulle med din!
SlettBedre lykke neste gang kanskje? :)
Med vennlig hilsen Monica