Bunn
200 g revet ost
230 g hvetemel (erstatt med litt grovt hvis du vil)
250 g romtemperert smør
krydder (f. eks Provence)
Fyll
6 egg
1,5 dl fløte
2 hele røde løk i tynne, halve ringer
200 g stekt bacon (stekes på 200 grader på aluminiumsfolie i 6 min.)
50 g revet ost
250 g mozzarella ost i biter
1 ts peppermix
1/2 ts salt
1 ts persille
Start med å lag bunnen. Ha i alle ingrediensene og bland godt sammen, pass på at alle smør klumper er borte. Bruk gjerne fingrene for dette. Når deigen er klar, klemmer du den ut i en smurt og melet pai form.
Sett ovnen på 200 grader, legg bacon på aluminiumsfolie på stekebrett. Stek i 6 minutter.
Avkjøl så baconet.
Skjær opp løk i halve ringer
Visp egg og fløte sammen
Tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Del også opp det stekte baconet i mindre biter.
Ha fyllet i pai formen, og stek den ved 200 grader i 35- 40 minutter.
Serveres gjerne med salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar