15. mars 2012

Fiskegrateng

5 ss margarin
5 ss hvetemel
6 - 7 dl H melk
1 fiskebuljongterning
1 - 2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts karri
5 cm hakke purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl ferdigkokt makaroni
ca 400 g rå fiskefileter (f eks sei eller torsk)
Griljermel eller kavring

Kok makaroni
 Smelt smør, bland inn mel, spe ut med melk, litt om gangen. Rør godt.
 Tilsett salt, pepper, karri og purre. La dette koke i 5 minutter under omrøring.
Ta kjelen av platen
 Stivpisk eggehvite
 Tilsett eggeplomme i kjelen og rør godt
 Tilsett makaroni
 Rør forsiktig inn den stive eggehviten
 Smør en form, legg lag på lag med saus og fisk
 Ha på griljermel eller knust kavring på toppen og legg på to, tre klatter med smør på toppen
 Stek dette i 50-60 minutter på 180 grader
Voila! Kjempegod fiskegrateng!

2 kommentarer:

  1. Er så fint med sånn sluttbilde når maten ligger på tallerkenen med pynt på, det burde du gjøre hver gang! Er så inspirerende, og fristende. Får kjempelyst å lage fiskegrateng nå. Og egen matblogg :)

    Klem Julie

    SvarSlett
  2. Hehe ja, kunne tatt mye bedre bilder hvis jeg hadde bedre kamera da :/ hehe ja, bare å sette igang vet du ;) Bra at du finner inspirerende ting her, da er mitt mål nådd! :)

    SvarSlett