5 ss margarin
5 ss hvetemel
6 - 7 dl H melk
1 fiskebuljongterning
1 - 2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts karri
5 cm hakke purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl ferdigkokt makaroni
ca 400 g rå fiskefileter (f eks sei eller torsk)
Griljermel eller kavring
Kok makaroni
Smelt smør, bland inn mel, spe ut med melk, litt om gangen. Rør godt.
Tilsett salt, pepper, karri og purre. La dette koke i 5 minutter under omrøring.
Ta kjelen av platen
Stivpisk eggehvite
Tilsett eggeplomme i kjelen og rør godt
Tilsett makaroni
Rør forsiktig inn den stive eggehviten
Smør en form, legg lag på lag med saus og fisk
Ha på griljermel eller knust kavring på toppen og legg på to, tre klatter med smør på toppen
Stek dette i 50-60 minutter på 180 grader
Voila! Kjempegod fiskegrateng!
Er så fint med sånn sluttbilde når maten ligger på tallerkenen med pynt på, det burde du gjøre hver gang! Er så inspirerende, og fristende. Får kjempelyst å lage fiskegrateng nå. Og egen matblogg :)
SvarSlettKlem Julie
Hehe ja, kunne tatt mye bedre bilder hvis jeg hadde bedre kamera da :/ hehe ja, bare å sette igang vet du ;) Bra at du finner inspirerende ting her, da er mitt mål nådd! :)
SvarSlett