24. feb. 2012

Hvit sjokolademousse med saus og bær

Denne desserten finnes det bare ett ord for; himmelsk!!
Husk at sjokolademousse må lages helst dagen før den skal serveres.

Mousse
1,5 dl fløte
1 stor eggeplomme (eller 2 små)
ca 20 g sukker
300 g hvit sjokolade, finhakket
2,25 dl stivpisket fløte
1-2 plater gelatin

Skogsbærsaus
300 g skogsbær, gjerne frosne
1 dl vann
75 - 100 g sukker
1 vaniljestang
saften av 1/2 sitron
sjokolade og friske bær til pynt

Legg først gelatinplater i kaldt vann i ca 5- 10 min
 Varm opp fløte, eggeplomme og sukker forsiktig til det tykner. Rør hele tiden. Dette skal ikke koke.
Rør til slutt inn gelatinen.
 Finhakk sjokolade og ha det i en stor bolle
 Hell den ferdige, varme fløteblandingen over den hakkede sjokoladen og rør. Dette skal være helt slett og fint når det er ferdig. Du kan gjerne varme det over vannbad hvis ikke sjokoladen smelter helt.
 Pisk krem
 Vend inn ferdigpisket krem med en slikkepott og sett denne til avkjøling til dagen etter.
 Kok opp bær, sukker og vann. Snitt vaniljestangen i to og dra ut innholdet med en skje. 
Ha i dette pluss stangen.  Kok til bærene er kokt istykker
 Sil bærene og smak til saften med sitron.Sett bærsaften til avkjøling.
Hell bærsaft på desserten og server
Pynt med bær og evt litt revet sjokolade eller annen pynt som passer til.
Fantastisk god dessert!



2 kommentarer:

  1. Hei!
    Dette så bra ut, jeg har bare ett spørsmål, når skal man tilsette gelatin platene?
    Mulig dette er logisk for litt mer erfarne bakere :)

    SvarSlett
  2. Hei!
    Ja dette er helt nydelig godt. Oj, fort gjort å glemme noe gitt, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Du kan ha i gelatinen i fløteblandingen når den er oppvarmet, altså før du heller den over sjokoladen :)
    Ha et fortsatt godt nytt år!
    Monica

    SvarSlett