Denne desserten finnes det bare ett ord for; himmelsk!!
Husk at sjokolademousse må lages helst dagen før den skal serveres.
Mousse
1,5 dl fløte
1 stor eggeplomme (eller 2 små)
ca 20 g sukker
300 g hvit sjokolade, finhakket
2,25 dl stivpisket fløte
1-2 plater gelatin
Skogsbærsaus
300 g skogsbær, gjerne frosne
1 dl vann
75 - 100 g sukker
1 vaniljestang
saften av 1/2 sitron
sjokolade og friske bær til pynt
Legg først gelatinplater i kaldt vann i ca 5- 10 min
Varm opp fløte, eggeplomme og sukker forsiktig til det tykner. Rør hele tiden. Dette skal ikke koke.
Rør til slutt inn gelatinen.
Rør til slutt inn gelatinen.
Hell den ferdige, varme fløteblandingen over den hakkede sjokoladen og rør. Dette skal være helt slett og fint når det er ferdig. Du kan gjerne varme det over vannbad hvis ikke sjokoladen smelter helt.
Kok opp bær, sukker og vann. Snitt vaniljestangen i to og dra ut innholdet med en skje.
Sil bærene og smak til saften med sitron.Sett bærsaften til avkjøling.
Hell bærsaft på desserten og server
Hell bærsaft på desserten og server
Pynt med bær og evt litt revet sjokolade eller annen pynt som passer til.
Fantastisk god dessert!
Hei!
SvarSlettDette så bra ut, jeg har bare ett spørsmål, når skal man tilsette gelatin platene?
Mulig dette er logisk for litt mer erfarne bakere :)
Hei!
SvarSlettJa dette er helt nydelig godt. Oj, fort gjort å glemme noe gitt, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Du kan ha i gelatinen i fløteblandingen når den er oppvarmet, altså før du heller den over sjokoladen :)
Ha et fortsatt godt nytt år!
Monica