23. jan. 2012

Appelsinmuffins med sitruslake

(36 stk)
125 g kaldt smør, helst usaltet
230 g sukker
2 ts finrevet sitronskall
2 ts finrevet appelsinskall
3 egg
1 1/4 dl melk
185 g hvetemel
1½ ts bakepulver

Sitruslake
200 g sukker
2 dl vann
Skallet av 1 sitron i tynne strimler
Skallet av 1 appelsin i tynne strimler

Sett ovnen på 180 grader
Ha smør, sukker, revet sitronskall og revet appelsinskall i en kjele.
Rør over lav varme til sukkeret er oppløst. 
Hell det i en bolle, og bland inn egg, melk, mel og bakepulver. Pisk godt med mikser.
Stek muffinsene i 15 minutter ca.

Lag sitruslake: Ha vann og sukker i en kjele over lav varme, og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett strimler av sitron og appelsin, og kok opp. La det koke i 10 minutter, rør av og til.
Sil laken, ta vare på skallstrimlene. Legg noen strimler på hver muffins og hell litt lake over.
Ferdig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar