22. mars 2013

Marmorert sjokoladekake med appelsinsmak (Lady Goldenglow)

125 g smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
4 1/2 dl hvetemel
1 dl melk
1/2 dl appelsinsaft
1 1/2 ta bakepulver
1 ss kakao

Krem
100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
2 ss appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin
50 g smeltet og avkjølt sjokolade
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn vekselsvis egg og mel.
Tilsett bakepulver, melk og appelsinsaft.
Smør en form (24 cm) og legg bakepapir i bunnen.
Ta halvparten av røren og fordel den i klatter i formen. Bland deretter kakao i resten av røren og fordel den også i formen imellom det lyse. Bland lett sammen så den blir fint marmorert.
Stek i 45 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken helt.
Visp sammen fyllet: Smør, melis, eggeplomme, revet appelsinskall og saft.
Ta av 1/3 av fyllet, dette skal dekke toppen av kaken.
Ta de resterende 2/3 og bland inn den smeltede sjokoladen.

Del kaken i to, ha på ca halvparten av sjokoladekremen mellom.
 Dekk toppen av kaken med den lyse kremen og pynt resten av kaken med resterende sjokoladekrem.
Nydelig :)

4 kommentarer:

  1. Ser herlig ut! Godt med kombinasjonen appelsin og sjokolade.

    SvarSlett
  2. Ja nydelig kake dette. Frisk og god smak :)

    SvarSlett
  3. Denne kaka pleide min mormor og bake. den gikk under navnet Lady Goldenglows kake, veldig god

    SvarSlett
  4. Den er kjempegod. Lady Goldenglow, så fint navn! :) En av mine favorittkaker dette.

    SvarSlett