Panna Cotta
3 plater gelatin
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
1 dl sukker
3 dl seterrømme
Krydderepler
2 store epler i små biter
1/2 dl sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 hele stjerneanis
1 kanelstang
1/2 ts malt kardemomme
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker og vaniljefrø i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinen.
Tilsett deretter rømmen og rør den godt inn så du får en helt glatt panna cotta.
Hell i dessertglass og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
Smelt sukker i en kjele og tilsett vann, smør og krydder.
Kok i ca 2 minutter.
Tilsett biter av epler, og kok i 2 minutter til på svak varme.
Avkjøl epleblandingen før du har den på toppen av en herlig panna cotta.
Avkjøl epleblandingen før du har den på toppen av en herlig panna cotta.
Server en herlig dessert!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar