7. des. 2013

Panna Cotta med krydderepler

Panna Cotta
3 plater gelatin
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
1 dl sukker
3 dl seterrømme

Krydderepler
2 store epler i små biter
1/2 dl sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 hele stjerneanis
1 kanelstang
1/2 ts malt kardemomme
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. 
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker og vaniljefrø i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinen. 
Tilsett deretter rømmen og rør den godt inn så du får en helt glatt panna cotta.
Hell i dessertglass og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
Smelt sukker i en kjele og tilsett vann, smør og krydder.
Kok i ca 2 minutter.
Tilsett biter av epler, og kok i 2 minutter til på svak varme.
Avkjøl epleblandingen før du har den på toppen av en herlig panna cotta.
Server en herlig dessert!


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar